Mahorokan Sports Club

Trainingstherapie

Wat is Trainingstherapie?

Het uitgangspunt van trainingstherapie is het verhogen van de belastbaarheid middels training, rekening houdend met ziekte, aandoening en/of blessure. Therapie stopt meestal als het niveau van dagelijkse belasting weer kan worden uitgevoerd. Oefenen stopt meestal als een beweging weer kan worden uitgevoerd. Trainingstherapie heeft als uitgangspunt dat het einddoel van de belastbaarheid op een hoger niveau moet komen als op het moment van blessure/klachten. Indien de belastbaarheid hoger is dan de belasting zullen er geen klachten ontstaan. Indien een ziekte/aandoening aanleiding geeft tot een verlaagde belastbaarheid dan wordt binnen de mogelijkheden van de ziekte/aandoening een programma gemaakt die een beter functioneren als uitgangspunt heeft.

Voor wie is een Trainingstherapie?

Trainingstherapie is voor iedereen die met een blessure kampt en op verantwoorde manier actief wil werken aan herstel. Trainingstherapie is voor iedereen die een aandoening of ziekte heeft en actief wil werken aan een beter functioneren van zijn/haar lichaam. Trainingstherapie is voor iedereen die met steeds terugkerende klachten wordt geconfronteerd en een hogere belasting nodig heeft van de zwakke regio. Trainingstherapie is voor iedereen die actief wil participeren aan herstel of functieverbetering.

De kracht van Trainingstherapie

De lessen worden gegeven door een fysio- en manueeltherapeut , met bijscholing in medische trainingstherapie, die tevens een opleiding heeft gevolgd tot leraar lichamelijke opvoeding. Beperkte groepsgrootte, dus altijd voldoende aandacht. De eerste afspraak is een intake gesprek waarop wordt bekeken wat de problemen zijn, welke oefeningen het meest geschikt zijn en of trainingstherapie verantwoord is. De eerste afspraak is op basis van een blessureconsult. De tweede afspraak is kennis maken met het individueel vastgestelde programma (en is de eerste training van uw strippenkaart). Daarna in klein groepsverband onder toezicht trainen met lotgenoten in gezondheidsproblemen. Regelmatig evalueren van het programma. Doorstroming mogelijk naar zelfstandig fitness. Mogelijkheid om Sports Club abonnement tijdelijk te bevriezen.
10-ritten kaart trainingstherapie  125,= euro
Intakegesprek (op basis blessureconsult ) 15,= euro
Frequentie trainingstherapie bij voorkeur 2 x per week
Tel: 010-5918185

Reacties zijn gesloten.

<span>%d</span> bloggers liken dit: