Mahorokan Sports Club

Athletic Skills

Wat is Athletic Skills?

De jeugd, maar ook veel volwassenen en ouderen, zijn tegenwoordig minder motorisch vaardig en minder fit. Door mobiele telefoons, spelcomputers en digitale media bewegen we te weinig en zitten we meer binnen. Daarbij bewegen we niet alleen te weinig, maar vaak ook te eenzijdig. Dit heeft gevolgen voor o.a. onze gezondheid, fitheid en creativiteit, maar ook voor prestaties in de sport. Ook heeft dit een verstoorde motorische ontwikkeling tot gevolg wat weer bijdraagt aan een verhoogde kans op gezondheidsproblemen en blessures.
Het Athletic Skills Model (ASM) is een andere manier van denken over bewegen en/of het onderwijs daarin.
 
Het is een methode waarmee sporters met behulp van een concentrische opbouw worden opgeleid tot veelzijdige bewegers en zich van daaruit ontwikkelen tot veelzijdige atleten die zich mogelijk gaan specialiseren binnen een sport. Het ASM streeft naar het optimaal ontwikkelen van motorische vaardigheden (atletisch vermogen) waarbij het aanpassingsvermogen centraal staat. Het kan een springplank zijn voor een langere sportcarrière met betere prestaties. Maar bovenal is het goed voor een gezonder leven met minder blessures, minder uitval en meer plezier voor elke beweger of sporter. Voor jong en oud, amateur of elite. Deze nieuwe trainingsmethode is bijvoorbeeld ook een belangrijk onderdeel bij de jeugdopleiding van Ajax en PSV.
 
 
De Basic Movement Skills (grondvormen van bewegen), zijn voor iedereen herkenbaar: 1. balanceren en vallen 2. gaan, lopen en rennen 3. stoeien, vechten en duelleren 4. springen en landen 5. rollen, duikelen en draaien 6. gooien, vangen, slaan en mikken 7. trappen, schieten en mikken 8. zwaaien en slingeren 9. klimmen en klauteren 10. bewegen op en maken van muziek.
Al deze vormen worden op een leuke speelse manier, met veel variatie en met uitdagende oefeningen aangeboden.

Voor wie is Athletic Skills?

Mannen als vrouwen, jongeren en ouderen beleven plezier aan Athletic Skills. Deze sport kan beoefend worden op alle niveau’s. Wij hebben les voor jeugd vanaf 8 jaar.

Athletic Skills wordt gegeven op maandag van 16.00-17.00 uur (jeugd vanaf 8 jaar)

Reacties zijn gesloten.

<span>%d</span> bloggers liken dit: