Mahorokan Sports Club

Anne

Krachttraining? Zo’n twee jaar geleden was er geen haar op m’n hoofd die daar aan dacht. Nee krachttraining was voor mannen. ging niet zonder voor de spiegel staan uitsloven terwijl ieder zijn eigen spierballen stond te bewonderen en last but not least; daar werden vrouwen mannelijk en vierkant van. Niets voor mij dus, tenminste dat dacht ik…

Zo’n 1,5 jaar geleden begon Mahorokan met de 21 dagen challenge. Een flinke uitdaging maar wat zijn nou 21 dagen? Thuis waren wij ook altijd al bezig met gezond eten en werd er nauwelijks meer uit zakjes en pakjes gekookt dus in die zin had ik ook geen excuus het niet te doen. Tijdens deze 21 dagen ben ik me nog meer bewust geworden van wat eten met je doet. De grootste uitdaging was echter om na die 21 dagen een tussenweg te vinden. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Dat is ook een van de redenen dat ik niet geloof in van die standaard diëten. Ik merkte dat ik zodra ik stopte met het eten van onnatuurlijke suikers, stukken beter in mijn vel zat. Meer energie, minder ‘in kak’ momenten en minder moodswings. Het laatste ook tot groot plezier van het thuisfront. Na die tijd ben ik ook wat begonnen met fitness waarbij Rik me af en toe hielp met het maken van een schema. Dit was dan ook het moment dat ik mijn mening rondom krachttraining wat begon bij te stellen.

Precies op het juiste moment startte het PFT. Ik wilde meer gericht gaan trainen en was benieuwd wat ik verder nog zou kunnen bereiken. Te zwaar ben ik nooit geweest en had in die zin ook geen reden om ontevreden te zijn met hoe ik er uitzag. Wel ben ik iemand die vrij hoge eisen aan zichzelf stelt en beter wil waaruit dus ook de motivatie ontstond om mee te gaan doen. Mijn voeding had ik al goed onder controle en aangezien ik zelf graag kook, bak en nieuwe dingen uitprobeer ging dat vrij gemakkelijk. Het was dus voornamelijk de hoeveelheid trainingen waar ik m’n draai in moest gaan vinden.

Dit ging eigenlijk best snel. Doordat je eigenlijk nooit alleen aan het trainen bent was het vaak ook gezellig tijdens de trainingen en vlogen ze voorbij. Zo snel dat ik nu alweer aan het einde van de tweede vijf maanden ben beland. Of het altijd makkelijk en leuk is geweest? Daar zal ik niet om liegen, zeker niet. Regelmatig waren er momenten waarop ik geen zin had om te trainen, waarop mijn voeding niet naar mijn zin ging en ik er even goed klaar mee was. Mijn grootste zwaktepunt is dan ook dat ik me op dat soort momenten moeilijk kan inhouden. Niet een blokje chocolade, nee gewoon een reep (oke, soms zelfs twee). Ondanks ik me er daarna daar best rot over voel, weet ik ergens ook echt wel dat het niet het einde van de wereld is en we de volgende dag gewoon weer normaal gaan doen. Zolang die dagen niet te vaak voorkomen is er niets aan de hand.

Het zullen altijd maanden met ups, downs en nieuwe uitdagingen blijven. Hierbij zijn er mensen in je omgeving die totaal geen begrip voor hebben voor wat je doet en anderen die juist oprecht geïnteresseerd zijn in wat en waarom je het doet. Hou hierbij voor ogen dat je het voor niemand anders dan voor jezelf doet. Het gaat er uiteindelijk om dat je zelf lekker in je vel zit en niet om wat anderen vinden en denken. Dat is zeker iets wat ik geleerd heb in het afgelopen jaar en daar hebben Chantal en Rik zeker hun steentje aan bijgedragen. Het leuke is dan ook dat je ook telkens je doelen kan blijven bijstellen. Je lichaam blijft veranderen en daar kan je op deze manier wel degelijk invloed op uitoefenen. Zo heeft mijn focus de eerste maanden vooral gelegen op het verkrijgen van meer definitie in het algemeen en zijn we nu met wat specifiekere doelen bezig.

Voor nu zijn we weer bij de volgende uitdaging beland. De tijd zoeken om naast de 36 uur die ik werk, 8 uur stage die ik loop en 8 uur die ik naar school ga nog vier of in ieder geval drie keer te trainen. Tot nog toe valt dit nog niet echt mee moet ik bekennen. Daarentegen is er na twee jaar nu wel een ding rondom krachttraining dat ik zeker weet. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om er mee te stoppen.

Anne

 

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: